zondag 2 augustus 2009

2009 Antwerpen 70.3



Samen met nog een paar CAV’ers schrijf ik eind 2008 in voor de Ironman 70.3 in Antwerpen. Dit op aanraden van andere Energie’ers die deze wedstrijd vorig jaar al hadden volbracht en er goede ervaringen mee hebben. Helaas door blessures zijn alleen Ronald en ik(Maarten) overgebleven om deel te nemen aan dit avontuur.
Ronald en Ernesto besluiten samen met hun vrouwen om al op Zaterdag af te reizen naar Antwerpen. Hierdoor hebben ze wat meer rust om de wedstrijd voor te bereiden. Ik besluit om hun advies/ervaring ter harte te nemen en ook ik vertrek een dag eerder met vrouw naar Antwerpen. Na met z’n allen gegeten te hebben bij een Italiaans restaurant, besluiten we om naar ons Hotel te gaan. Het zou morgen immers weer vroeg dag zijn en een goede nachtrust voor de wedstrijd is altijd mooi meegenomen.
Ik heb, voor weinig, een hotelletje in ’t centrum van Antwerpen kunnen boeken. Ziet er niet echt Chique uit , maar t is ook alleen maar om de nacht door te komen. Na een klein kwartiertje hoor ik een kreet naast me en schiet t licht aan. Allemaal beestjes gilt ze!! Ik kijk aan haar zijde, inderdaad lopen er een paar kevertjes. Ik adviseer haar om ze uit bed te pieken en weer verder te slapen. Ik heb toch mn rust nodig. Een 10 minuten later, wederom een gil en ook nu schiet t licht aan. Niet geheel redelijk en toch een ietwat geïrriteerd vraag ik wat er nu weer aan mankeert…. Nog meer beestjes is het antwoord. Ik neem een kevertje of 10 waar op haar kussen. Mijn advies is wederom, verwijder ze en ga slapen(ondertussen hopend dat t gekruip tot haar gedeelte beperkt blijft). Mijn wederhelft kan zich daarna nog een half uur beheersen tot ze t echt niet meer aan kan. Ze neemt mijn woede uitbarsting voor lief en gilt dat ze het nu echt helemaal heeft gehad. Ik doe nu het licht aan en zie dat het bed is uitgegroeid tot één grote tropische verrassing. Zoveel beestjes bij mekaar en dan ook nog zoveel verschillende kleurtjes. De jeuk heeft nu ook bij mij toegeslagen. Ik besluit direkt om onze spullen te pakken en te verkassen naar een ander Hotel(om 1uur ’s nachts). Na deze ervaring geen risico’s meer, dus een 1e klas hotel. Heerlijke nacht gehad uiteindelijk. De volgende dag heeft Angelien nog wel verhaal(en geld) gehaald bij t hotel, maar de manager kon t niet begrijpen. Hij ontsmette immers het gehele hotel iedere 2 weken(ik vraag mezelf af of dat normaal is voor een hotel).
Zondagochtend dan eindelijk de wedstrijd.Het weer is ronduit slecht. REGEN, REGEN, REGEN!!! Ikzelf vind het niet erg als het regent, maar voor de supporters is het niet echt leuk. Gelukkig wordt het in de loop van de dag goed weer en uiteindelijk zelfs warm. De zwemstart gebeurt in waves per age-group, daardoor verloopt de start rustig en is er niet al gelijk een slagveld. Met nog 2 andere zwemmers uit mijn wave kunnen we een goed tempo vasthouden en komen na 27minuten het water uit. Dit onderdeeel is in iedergeval vast goed verlopen(vooraf was mijn doel 30min-2.30uur-1.45uur). Na een voorzichtige zwem-fietswissel begint het fietsen in de stromende regen. Het parcours is met veel rails en regen een gladde en glibberige bedoeling geworden. Bij iedere railspassage gaan er wel fietsers onderuit. Zelf weet ik op wonderbaarlijke wijze overeind te blijven en zet een tijd neer van 2.25. Wederom net binnen mijn doelstelling. Laatste wissel neem ik weer rustig de tijd om mijn schoenen en sokken aan te doen. Ik weet dat nu voor mij de echte uitdaging begint, daar het looponderdeel voor mij het zwaarste is. Gelukkig staat er een grote groep supporters uit Barendrecht langs de route om Ronald en mij aan te moedigen. Op de meest onverwachte plaatsen ontwaar ik bekende gezichten, het lopen wordt daardoor toch een stuk aangenamer. Ook het weer is ondertussen omgeslagen en de zon schijnt volop. Uiteindelijk na 3 ronden van 7km eindig ik het lopen in een tijd van 1.46. Totaal komt mijn tijd op 4uur en 43minuten en heb daarmee precies aan mijn eigen doelstelling voldaan. Ronald finished niet veel daarna in een tijd van 5uur en 6minuten. Hij heeft daarmee een goede voorbereiding voor Barcelona op 4 oktober, waar een hele Triathlon op hem wacht.
’s Avonds nog lekker wat gegeten met Ron en Corrie in Barendrecht om de dag af te sluiten en de vakantie in te luiden. De volgende dag snel koffers pakken en genieten van 2 weken vakantie.
Nogmaals iedereen bedankt voor alle support !!!!

Maarten