zondag 29 juni 2008

Oud Gastel de ontknoping

Oud Gastel 28-6-2008 door Ron van Herwijnen

Het optreden in deze Triatlon zou vanuit Barendrecht gedaan worden door Bert Flier (OA) en Leo Groeneveld, Vincent van Os, Eric Boehle en Ron van Herwijnen op de 1/4 met 1000 meter zwemmen. Er was voor eigen publiek gezorgd en de sfeer was perfect. Voor Bert een jaarlijks ritueel waarbij aangetekend dat trilogie lijst wordt al jaren door Bert aangevoerd.

Het zwemmen, altijd een onderdeel goed voor spanning bij de start liep goed af voor Ron van Herwijnen, en hij verliet als eerste het parc ferme (de fietsenstalling) snel gevolgd door Vincent en Eric welke hem direct inhaalde, het winderige fietsparcours was voor allen een uitdaging en Vincent was door als razende te fietsen, al heel snel door de 40 km heen, gevolgd door Eric en even later door Ron en Leo.

Eric tobt al geruime tijd met een blessure en de bekende speaker Wim van de Broek vroeg zich af of deze stijl van lopen typisch voor Eric was, of een tijdelijke makke.

Na 1 km was Leo Ron voorbij en kwamen we Vincent op het loopparcours tegen met een smile van oor tot oor waarbij hij drie vingers opstak, wat bedoelde hij nou....


De eerste doorkomst na 6 km bleek Leo's benen ineens zich te beseffen dat er rust nodig was tot grote blijdschap van Ron die hierdoor vlak achter Eric Boehle kon finishen.


Toen bleek ook dat de drie vingers een podiumplaats voor Vincent betekende !!!



Ook voor Bert was de wedstrijd een succes, 1e plaats en wederom punten voor de Trilogie !!



Ook op de 1/8 Triatlon was nog een Energieer present Eelco Bleek, deed een verdienstelijke wedstrijd, na Stein en Kruiningen wederom een goed resultaat